WiFi weegschaal

Als je bezig bent met afvallen, dan is het ook wel handig om te weten of dat wat je doet ook enig effect heeft. Je kunt wachten tot mensen je gaan vragen of je soms bent afgevallen, maar wil je werkelijk afhankelijk zijn van het gezichtsvermogen en het geheugen van andere mensen? Dezelfde mensen die niet eens gezien hebben dat je naar de kapper bent geweest?

Kortom, er moet iets gemeten worden.

Bij mijn vorige afvalproject stond ik elke ochtend op de weegschaal en schreef braaf de kilogramstand op. Wekelijks typte ik de getallen in een spreadsheetje, zodat ik een mooi grafiekje kon maken. Wel was het jammer dat m'n digitale weegschaal niet zo van het wegen was, maar meer van het schatten. Elke keer als ik er op stapte, dan gaf deze iets anders aan. Door er een paar keer op te gaan staan en dan een gemiddelde te nemen was er redelijk mee te werken, maar ideaal was het niet.

Dat kan beter dacht ik en toevallig kwam ik pas geleden deze weegschaal tegen. Eentje met Wifi. Ja, ze verzinnen tegenwoordig ook van alles. Wifi op een weegschaal.

Handig dat het is.

Ik ga 's ochtends op de weegschaal staan, de weegschaal weegt hoe zwaar ik ben en meer hoef ik niet te doen. De weegschaal stuurt mij gewicht door naar een website. Op de Withings website, maar ook in een app op mijn mobiel, kan ik vervolgens een grafiekje van mijn gewicht bekijken.
Health Mate

Ik gebruik de weegschaal nu 10 dagen en ik zou nu al niet anders meer willen.

De Withings app kan nog veel meer, maar daarover een andere keer meer.

De fabrikant heeft ook nog een luxere variant van de weegschaal, een Smart Body Analyzer die als extra's ook vetpercentage en de luchtkwaliteit meet. Nu schijnt dat het meten van vetpercentages via een weegschaal nogal onnauwkeurig is en het nut van het meten van de luchtkwaliteit meten ontgaat me. Misschien handig als je in Beijing woont, maar in Utrecht Leidsche Rijn?