Meer bewegen is leuk, maar om af te vallen is het vooral belangrijk om te gaan letten op wat je allemaal eet. En wat je niet eet.

Steen

Pasta, rijst en aardappels staan nu al een poos niet meer op het menu. Toch hebben we geen lege plek op ons bord. En ook niet in onze maag.
Een bal gehakt met daarnaast alleen een berg sperziebonen is best wel saai. Helemaal als je er ook geen sausjes of iets bij gaat doen. Anders gaan eten is prima, maar het moet wel leuk blijven. En lekker. En het mag al helemaal niet heel veel extra tijd gaan kosten.

Gelukkig zijn er meer mensen die van lekker eten houden. Ook op internet. Als ze dan ook nog eens houden van eenvoudige, snelle gerechten en recepten delen, dan is je leven maaltijd weer compleet.

Sinds kort heb ik het blog The stone soup ontdekt. De Australische Jules Clancy schrijft kookboeken en geeft ook les via haar virtuele kookschool. Jules gelooft niet in ellenlange recepten, met moeilijke bereidingswijzen. Nee, 5 ingrediƫnten en binnen tien minuten klaar met de voorbereidingen, dat is wel genoeg.

En ze heeft helemaal gelijk.

We pakken nu al regelmatig een recept van haar blog. De recepten staan onderaan blog posts, waarin ze handige kooktips geeft. Soms hebben recepten ook nog een filmpje er bij staan, zodat je precies kan zien hoe het recept gemaakt moet worden.

Afgelopen maandag aten we simple baked meatballs, met daarbij 'pasta' gemaakt van knolselderij.

Woensdag stond er een kikkererwtencurry met gekookte eieren op het menu

en gisteren aten we bloemkool uit de oven

Ik heb het blog ontdekt dankzij Tim Ferris, die 1 van haar recepten opgenomen heeft in z'n boek 'The Four Hour Chef'. Dit recept, een puree van bloemkool, cashewnoten en kokosmelk is overigens ook een aanrader.

Voor iedereen die lekker & gezond wil eten is Stone Soup een aanrader!